MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Strange flickering in R16

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Nicholas TothStrange flickering in R16
by on Dec 30, 2014 at 5:30:13 pm

Hey Guys,

Doing some animation here, via team render, R16, and getting some weird solid squares black flickering on top of an RGBA quicktime video. I'm outputting Pro Res 4444.

Video link is here:

https://www.dropbox.com/s/l794bp9zntpo3ab/flicker_needle_top.mp4?dl=0

I've never seen anything like this, and I'm now in the mode of 'turn random knobs and push random buttons until solved,' so was curious if anyone has seen this before.

Thanks!

Nicholas Toth
Freelance Animator
nicholastoth.com


Return to posts index

Brian JonesRe: Strange flickering in R16
by on Dec 31, 2014 at 6:51:15 pm
Last Edited By Brian Jones on Dec 31, 2014 at 6:54:49 pm

it's interesting that the black squares all seem to occur on or very close to 'edges'. The edge of some geometry of the edge of the darker overlay (on the top/middle of the needle base - running vertically across) that starts (subtly) around frame 27 then really shows up about frame 34 just before the first black square at frame 35. After that squares appear along that color edge and at other color edges (or close).

Have you tried exporting to an image sequence (could it be the compression)? How many machines in the team render (could it all be one machine)?


Return to posts index

Nicholas TothRe: Strange flickering in R16
by on Jan 5, 2015 at 5:17:03 pm

Hey Brian thanks for your feedback.

I tried all different formats, tried isolating computers via team render, and it seems that the bug is somewhere in the Transparency channel.

I started checking on and off channels in the texture, and the blocks only appear when Transparency is enabled. Also, there are multiple pieces of geometry in the top piece that is flickering, I'm trying to merge them together today to see if that helps.

Nicholas Toth
Freelance Animator
nicholastoth.com


Return to posts index


Brian JonesRe: Strange flickering in R16
by on Jan 5, 2015 at 6:48:18 pm

maybe try increasing Ray Depth or Ray Threshold in Render Settings/Options (but little squares don't sense for those settings, still it's worth a try)


Return to posts index

Nicholas TothRe: Strange flickering in R16
by on Jan 5, 2015 at 8:00:06 pm

Yes! I tried that. Didn't help. Or if it did, it exceeded my render budget/time and I had to cancel it before it could get any farther.

Wound up rebuilding the material, it was included in some package from somewhere. Running it through TR right now. Keep you posted.

Nicholas Toth
Freelance Animator
nicholastoth.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]