MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Offsetting keyframes in a mograph cloned sequence

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
joey campbell
Offsetting keyframes in a mograph cloned sequence
on Apr 11, 2013 at 4:44:46 pm

Hi - I 've got an animated flower which has been cloned.
The cloner mode is set to object....the object is a sphere and the clones are attached to the surface of the sphere.

The sphere is animated to warp and the cloned flowers move/sway with the sphere as it 'wobbles'.

My issue is that the flower itself has an animation (it unfolds/buds over 50 frames). At the moment all of the cloned flowers 'bud' at the same time. I've tried using a frame offset in a random effector and a plain effector but it makes no difference. What is the best way to offset the animated keyframes for each cloned flower so that I get some overlap in my 'emerging' cluster of cloned flowers?

Any help would be great.



Return to posts index

Cassius Marques
Re: Offsetting keyframes in a mograph cloned sequence
on Apr 11, 2013 at 5:37:37 pm

how much overlap do you need? and for how long?

...Can't you just duplicate the flower group a few times and offset the blooming keyframes?


Return to posts index

joey campbell
Re: Offsetting keyframes in a mograph cloned sequence
on Apr 11, 2013 at 10:14:49 pm

Thanks Cassius - that worked fine.


Return to posts index


Adam Trachtenberg
Re: Offsetting keyframes in a mograph cloned sequence
on Apr 11, 2013 at 6:14:04 pm

Do you have the cloner's "render instances" box checked? If so, uncheck it. It doesn't work with animation offset.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]