MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Having problem with my helicopter model rotor

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Eddie CantleHaving problem with my helicopter model rotor
by on Dec 14, 2012 at 3:35:11 pm

I'm trying to animate my model but for some reason my rotate tool spins but the rotor doesn't. how do I link em. I tried doing it with a simple sphere and it worked just fine but when I open my model back again and apply the same method, The object doesn't spin but the tool does. any help would be much appreciated.


Return to posts index

Darby EdelenRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Dec 14, 2012 at 11:43:29 pm

Do you have axis modification enabled? It should be disabled for this.

Darby Edelen


Return to posts index

Eddie CantleRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Dec 15, 2012 at 1:10:37 am

Thanks for responding, I am fairly new to this, where exactly can I disable it? :)


Return to posts index


Darby EdelenRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Dec 15, 2012 at 3:41:55 am

The default shortcut key is 'L'.

Darby Edelen


Return to posts index

Eddie CantleRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Dec 15, 2012 at 3:09:03 pm

Does that work on pc and mac? I'm on a pc :)


Return to posts index

Darby EdelenRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Dec 15, 2012 at 6:26:53 pm

[Eddie Cantle] "Does that work on pc and mac? I'm on a pc :)"

If you haven't changed your keyboard shortcuts and you have an L key, yes it should work :)

Otherwise look for the below symbol in your toolbars and disable it.



Darby Edelen


Return to posts index


Eddie CantleRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Dec 22, 2012 at 2:08:04 am

Hi I managed to get my front rotor working but the rear is giving me a hard time. Please check out my video to see whats going on.....I really need someone to help me out :)







Return to posts index

Darby EdelenRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Jan 2, 2013 at 3:34:14 am

[Eddie Cantle] "Hi I managed to get my front rotor working but the rear is giving me a hard time. Please check out my video to see whats going on.....I really need someone to help me out :)"

Freezing Transformations before keyframing your animation should solve this issue. Check the 'Coord.' tab of the object that is giving you trouble. Twirl down the 'Freeze Transformation' section and click 'Freeze All' (or 'Freeze R' as I believe that's the only place you're having an issue).

Darby Edelen


Return to posts index

Eddie CantleRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Jan 9, 2013 at 2:39:54 am

I recently purchased a hind helicopter model and I freezed all the coord

When I try to animate the rotor, it rotates but keeps coming out of the whole. it come out the whole rotating then goes back into it. what do I do?


Return to posts index


Darby EdelenRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Jan 9, 2013 at 9:50:56 am

Is this the same as the previous problem? You'll have to remove all keyframes on the rear rotor before you freeze the transformation, then re-do the animation.

Darby Edelen


Return to posts index

Eddie CantleRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Jan 9, 2013 at 4:27:22 pm

No this is a new model a different problem. check out the video here







Return to posts index

Darby EdelenRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Jan 9, 2013 at 8:28:25 pm

[Eddie Cantle] "No this is a new model a different problem. check out the video here"

So it looks like there are several issues here.

Before you start making the recommended changes i'd suggest that you reset the rotor to its default position, unfreeze transformations and remove any animation tracks (just to be safe).

The first problem is that your axis is not located at the center of the rotor. This is important. The axis is the point around which the rotor will rotate. If "Center Axis To" isn't getting you to quite the right spot you may need to look in your front/side/top orthogonal views and try to manually align it or use the "Axis Center..." tool to align it.

Once the axis is center the rotor may animate fine, to be sure you can freeze transformations before applying any keyframes.

Then you should be set.

Darby Edelen


Return to posts index


Eddie CantleRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Jan 9, 2013 at 9:08:20 pm

It worked fine, thank you so much. The main rotor was still crooked but I used a null object to animate it and came out a little better. still working to perfect it :)


Return to posts index

Eddie CantleRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Jan 9, 2013 at 11:14:15 pm

Its working fine, I followed all your instructions and this is the end result :)









Thank you so much.


Return to posts index

Eddie CantleRe: Having problem with my helicopter model rotor
by on Jan 24, 2013 at 8:57:52 pm

http://screencast.com/t/aRhp5hZmAIN

Any Idea how to add glossy finish to this model in cinema 4D? Also how where can I buy a realistic sky like the one I got on here?


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]