MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

unable to move cloned clones

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
alex shackletonunable to move cloned clones
by on Nov 15, 2012 at 3:55:13 pm


I've been building this animation, Its basically a cube cloned around a circle then cloned again linear on the z axis, making a tube shape. Its then put into a null along with some plain effectors and a camera, for a projection texture.

Everything works fine however I want to animate the movement of the the whole section, so I animated the null and when doing so the clones move faster from the rest of the objects in the null, as if the position of the clones is double the position of the null.

I made a test comp to show you what I mean.

Looking into this the clones stay locked if you move the null at frame 0, it only happens when you go past the 1st frame.

Also its the second cloner thats playing up.

Any help would be much appreciated.


Return to posts index

Brian JonesRe: unable to move cloned clones
by on Nov 16, 2012 at 1:11:21 am

take the Circle spline out of the null. it's used for it's shape and position and if it moves in global space that's added in

Return to posts index

alex shackletonRe: unable to move cloned clones
by on Nov 16, 2012 at 10:50:23 am

ahh cheers mate, spot on!

That was literally the only thing I hadn't tried... i feel so foolish.

Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved