MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Multi Shader To Move When Using Offset In A Cloner

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Adam RoweMulti Shader To Move When Using Offset In A Cloner
by on Sep 22, 2012 at 8:23:52 am

I'm using the multishader on a cloner to make each of my clones a different colour between white and black.

This is working fine until I animate the offset within the cloner. As you can see in my attached image the multishader doesn't travel with the offset. I basically would want the colour range to move and scale with the offset so no matter how many clones I have the colours always go from white to black.

My scene is much more advanced than this but this simple scene shows my problem. Am using Vray and render instances which limits how I can achieve this.

Any ideas would be much appreciated?





Return to posts index

Adam TrachtenbergRe: Multi Shader To Move When Using Offset In A Cloner
by on Sep 22, 2012 at 2:13:13 pm

Try this: 4686_mographramp.c4d.zip


Return to posts index

Adam RoweRe: Multi Shader To Move When Using Offset In A Cloner
by on Sep 24, 2012 at 8:58:35 am

Thanks Adam. That does the job. Still doesn't work using 'object' within the cloner where the clones are distributed along a path. Have found a workaround by animating the curve over time which does the job :)


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]