MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Displacement Map Texture Problem

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Kevin CaminDisplacement Map Texture Problem
by on Feb 29, 2012 at 4:33:17 am

Hi,

On the word 'Tunnel' I am trying to displace a tile texture, but something funny is happening to cap's edges; there's a dark black outline being generated.

I set my MoText caps to simply 'caps'.

Any help would be appreciated.



Best regards,

Kevin Camin


Return to posts index

Adam TrachtenbergRe: Displacement Map Texture Problem
by on Feb 29, 2012 at 3:44:22 pm

My guess is that it's something to do with displacement.


Return to posts index

Kevin CaminRe: Displacement Map Texture Problem
by on Feb 29, 2012 at 7:46:06 pm

Yeah, you're right. On closer inspection the front of my letters are being pushed outward and disconnecting from the rest of the geometry. It doesn't matter if I convert the MoText to a polygon, it does the same thing. When I increase the amount of displacement strength, it pushes the front polygons out further.

How can I map this material to the letters then? It's a simple tile texture that came with C4D. I then created a displacement map based on that texture file to give the tile texture rounded edges like they have in real life.

Projection is set to 'cubic' and Sides to 'both'.

Any insight or help would be appreciated.



Best regards,

Kevin Camin


Return to posts index


Adam TrachtenbergRe: Displacement Map Texture Problem
by on Feb 29, 2012 at 9:50:03 pm

Looks like the caps are not welded to the extrusion, which is odd. You should be able to fix it by putting the motext inside a connect object.


Return to posts index

Kevin CaminRe: Displacement Map Texture Problem
by on Mar 1, 2012 at 3:02:07 am

Thanks, Adam!

Worked like a charm.

Best regards,

Kevin Camin


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]