MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Using a texture for hair - not working

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Brian Murphy
Using a texture for hair - not working
on Jan 4, 2012 at 9:27:41 pm

Hey guys,

I'm trying to apply a PNG image onto every blade of grass created with hair - I use the PNG in the TEXTURE field of the COLOR channel. But when I render, the blades take on the general colors of my PNG, without any detail. Help please?

Thanks!



Return to posts index

Adam Trachtenberg
Re: Using a texture for hair - not working
on Jan 5, 2012 at 5:32:11 pm

Howdy,

I'm not sure what's up with the texture slot in the hair material. I can't get it to do anything useful either. I think what you'll have to do is set one of the geometry options in the hair object's generate tab (Type: Flat, for example) and then place a regular Cinema material on the hair object (with flat or cubic mapping).


Return to posts index

Brian Jones
Re: Using a texture for hair - not working
on Jan 5, 2012 at 9:10:14 pm

if you apply the image to the roots the entire bed of hair is coloured via the image, if you make the Hair Flat (or one of the other shapes) it's now geometry and you would apply the image in a separate material which you attach to the Hair object if you want the image to run along each hair.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]