MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Sound problem in C4D

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Darren GardnerSound problem in C4D
by on Nov 4, 2011 at 10:07:42 pm

I've got an interesting problem. And I've searched the web and the COW Archives for an answer, but nobody else seems to have experienced it.

I've loaded a voice over track of audio into C4D using a null object, choosing special track from the context menu fly out in the timeline and selecting sound. I've added my audio file which is a 44.1kHz, 16bit file. and the audio loads waveforms and all into my timeline. If I hit the 'Play Sound' button in the Attributes Manager, the audio files plays fine. But if I press play on the timeline, the audio track plays, but it skips and jumps as it plays.

Here's an example using the following sentence for demonstration purposes: "See the way Jane runs." So this sentence would play in the timeline like this: "See the way, the way, Jane, Jane, run, runs."

Its really odd. Yet, as I said before, if I hit the 'Play Sound' button in the Attributes Manager under the sound file, it plays just fine.

Any thoughts? Hopefully this is a stupid question and its something easy.

Thanks for your help Creative COW community.

all the best to you,

Darren Gardner
Designer/Animator
http://gardnerfx.com


Return to posts index

Darren GardnerRe: Sound problem in C4D
by on Nov 5, 2011 at 6:33:18 pm

I got my answer from another forum. It turns out that I had 'All frames' activated in the timeline, which was prohibiting me from playing the audio realtime. Once I deactivated 'All frames' it played fine.

If you want to read the forum thread from http://www.c4dcafe.com, I included it below.
http://www.c4dcafe.com/ipb/topic/63923-sound-problem-in-c4d/

Thanks CreativeCOW!

all the best to you,

Darren Gardner
Designer/Animator
http://gardnerfx.com


Return to posts index

Adrien de La CelleRe: Sound problem in C4D
by on Aug 7, 2013 at 1:45:25 pm

Thank you very much Darren, you really helped me today.

Yes, two years later ! Wouh mama.


Return to posts index


David NutleyRe: Sound problem in C4D
by on Oct 31, 2015 at 11:50:56 am

I know it's four year to late, but thanks for the tip.
I has exactly the same problem that you've just cured \^^/


Return to posts index

Casber YuRe: Sound problem in C4D
by on Nov 14, 2015 at 12:23:26 pm

Same here, save my day, Darren!!

To do or not to do. I think I just daydream a lots...


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]