MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

displacer issue

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
cody campbell
displacer issue
on Sep 26, 2011 at 6:06:31 am

is there any way to turn mograph text or extruded text into a complete polygon structure? I ask because when using displace with noise on text it seems to rip apart a little from face to face-- especially when using fillet. Just curious

Just because noone understands you does not make you an artist


Return to posts index

Nisse Westfelt
Re: displacer issue
on Sep 26, 2011 at 4:44:13 pm

Yes ofcourse!
Try this:
Rightclick on the object in the Objectsmanager and choose "Current state to object".
It will then make a copy of the object in a new null witch contains all the caps and so on...
Now rightclick on the parentnull and choose "Select children", then rightclick again on the parent with all the children selected and choose "Connect and delete".
Now it should be ONE polyobject. But the caps of the object(front and back" will be seperated from the rest.
In order to fix this:
Select the polyobject, then change to "Pointmode" and rightclick in the viewport and choose "Optimize" and click ok.
NOW all the polygons in the object will be connected and the displacer should work as expected.

note.
In order to make the displacer work properly and make it look as good as possible. Change the caps in the capstab of the mograph text to quadrangles instead of N-gons. Also in the objecttab change the "Intermediate Points" to Subdevided. and make the "Maximum Length" the same as the width in the capstab. Smaller the number the more subdevided it will get!
Good luck!


Return to posts index

Nisse Westfelt
Re: displacer issue
on Sep 26, 2011 at 4:51:56 pm

Another way to do it witch is much esier is to just put the "MoText" in a "Connect" object(Create/Modeling/Connect). Also be sure to make the MoText a child of the Connectobject. Now put the displacer as a child of the connectobject and NOT a child of the MoText.
It should look like this:
-Connect(Parent)
Displacer(Child of Connect)
MoText(ALSO Child of Connect)

Good luck!


Return to posts index


cody campbell
Re: displacer issue
on Sep 26, 2011 at 11:58:41 pm

both worked great! thankyou!

Just because noone understands you does not make you an artist


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]