MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Animation Support Please

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Chace Daniels
Animation Support Please
on Jul 9, 2011 at 3:35:04 am

I downloaded a 3d model and imported it into cinema 4d, and I wanted to animate it, but the part I want to animate isn't in it's separate section. So whenever I try to animate it, the whole model moves. How would I make it so I can have one specific part in its own group?


Return to posts index

Adam Trachtenberg
Re: Animation Support Please
on Jul 9, 2011 at 2:15:39 pm

Select the polygons of the part you want to separate and run Functions>Split. Then hit the delete key to delete the polygons from the original object.

After that you'll probably need to adjust the axis position of the newly-created object with the object axis tool, or the center axis function.


Return to posts index

Chace Daniels
Re: Animation Support Please
on Jul 9, 2011 at 6:42:30 pm

Ok I tried this, but whenever I select the polygon, it's only selecting one side of it, instead of the top bottom and sides...


Return to posts index


Adam Trachtenberg
Re: Animation Support Please
on Jul 10, 2011 at 3:43:31 am

You can uncheck, "select only visible elements" in the select tool's properties. Or simply hold down shift to add to the selection as you orbit the viewport.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]