MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Alpha Channel won't work after exporting into Final Cut or After Effects

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Lee Larkins
Alpha Channel won't work after exporting into Final Cut or After Effects
on Feb 28, 2011 at 8:51:52 pm

So I've made a 3D text sequence, but not matter what I do I can't get it to export with a working Alpha Channel!! I clicked the Alpha Channel button in the render settings and changed my Compression Depth to Millions of Colors +. Ideally I'd like to bring it into Final Cut and put it over some video, but I'd be satisfied with it just working in After Effects. Any suggestions from anyone???? Would really like to get this completed today if possible


Return to posts index

Adam Trachtenberg
Re: Alpha Channel won't work after exporting into Final Cut or After Effects
on Feb 28, 2011 at 9:18:18 pm

Is there anything in your scene other than text? Maybe a sky or background object? If not you may have a QT issue. Try exporting as a tif or png sequence.


Return to posts index

Andrew Wilson
Re: Alpha Channel won't work after exporting into Final Cut or After Effects
on Mar 2, 2011 at 4:46:56 am

Also make sure your destination application knows to look for an alpha channel. In AE check interpret footage. In fcp check the alpha attribute.

Make sure in c4d that your generating a straight alpha and AE and fcp are set to look for one.

Andrew Wilson
WestView Digital Video & Design
http://www.westviewdigital.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2020 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]