APPLE MOTION: Motion Forum Motion Tutorials FCP Legacy FCP Tutorials

Timeline doesn't play from beginning in Motion.

COW Forums : Apple Motion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Jim WiglerTimeline doesn't play from beginning in Motion.
by on Aug 11, 2014 at 2:24:44 am

I just downloaded Motion, so I am a complete newbie.

I completed the first 10 seconds of my sizzle reel, and the timeline plays from about five frames in, but if I go to frame one, it will not play.

Is it a RAM issue or something like that?

Sorry to bother everyone.


Return to posts index

Robin S. KurzRe: Timeline doesn't play from beginning in Motion.
by on Aug 11, 2014 at 3:27:17 am

Never heard of anything like that. A screenshot of the timeline might help.


Return to posts index

Jim WiglerRe: Timeline doesn't play from beginning in Motion.
by on Aug 11, 2014 at 3:37:57 am





<------ First 15 seconds of sizzle reel

At 0, the timeline won't play, but at frame 1 it plays... :P

I also uploaded a screenshot, but I don't know where it is.


Return to posts index


Robin S. KurzRe: Timeline doesn't play from beginning in Motion.
by on Aug 11, 2014 at 3:47:17 am

[Jim Wigler] "At 0, the timeline won't play, but at frame 1 it plays"

My guess is that it's simply needing a very long time to render the first couple of frames, seeing that the text-blur-stretch-glow thing going on is rather extreme. Have you simply tried a RAM preview (⌘R) first?

[Jim Wigler] "I also uploaded a screenshot, but I don't know where it is."

Huh? You don't know where you uploaded it? :-D

Or maybe you mean the image upload function HERE? Yeah, it's anything but intuitive to use. You click the little camera above your text, then choose what to upload in the next window, THEN you select the image in the list on the RIGHT to then copy the embed code on the LEFT and paste that into your post. No idea which genius was working overtime on that one. ;)


Return to posts index

Jim WiglerRe: Timeline doesn't play from beginning in Motion.
by on Aug 11, 2014 at 4:02:08 am

Robin, thank you so much for trying to help. I think I figured it out.

At the very beginning of the timeline there seems to be a range selector.

When I pull the right cursor out to make a range, the timeline plays from zero.

I can't wait to learn this program!

xoxoxoxo,

Jim



Return to posts index

Robin S. KurzRe: Timeline doesn't play from beginning in Motion.
by on Aug 11, 2014 at 4:26:46 am

[Jim Wigler] "At the very beginning of the timeline there seems to be a range selector."

Ah yes. Then there's that. Had crossed my mind, but seemed too banal to mention. Should go with my intuition.

Yes, that's the play range in-point selector. They can both be reset with ⌥X by the way.


Return to posts index


Robin S. KurzRe: Timeline doesn't play from beginning in Motion.
by on Aug 11, 2014 at 4:29:03 am

And might I suggest taking a look here: http://www.rippletraining.com/categories/apple-pro-apps-tutorials/motion-5-...

Worth every penny.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]