APPLE MOTION: Motion Forum Motion Tutorials FCP Legacy FCP Tutorials

Having problems with a Spin Behaviour in Motion 4

COW Forums : Apple Motion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
L. Sabia Byrne
Having problems with a Spin Behaviour in Motion 4
on Aug 7, 2011 at 3:33:43 pm

Hi all

I'm putting together a short piece on card playing and I want to have a playing card on the screen spinning. I understand how to use the Spin behaviour to achieve that but one thing that I'm totally stumped on is how to put the image of the back of the card on the back of the card face element that I actually have spinning

Could anybody point me in the right direction please as I don't even know where to begin with this one

Cheers all

Sabs


Return to posts index

Mark Spencer
Re: Having problems with a Spin Behaviour in Motion 4
on Aug 7, 2011 at 4:04:04 pm

Put the front and back layers in a group, slightly offset in z-space, and spin the group.

--
Mark Spencer
Freelance Producer/Editor/Motion Graphics Artist
Apple-certified Master Trainer
Author, Motion 4 from Peachpit Press
http://www.applemotion.net


Return to posts index

L. Sabia Byrne
Re: Having problems with a Spin Behaviour in Motion 4
on Aug 7, 2011 at 6:45:03 pm

Hey Mark

Thanks for the quick response. I wasn't sure what you meant by offsetting slightly in Z Space but I assumed it was to do with 3D which I have been putting off delving into.

I changed the group from 2D to 3D and having overlayed one image over the other and started the spin behaviour on the group I just selected the Flatten option in the Group tab of the inspector and it seems to have done the trick

Many thanks again for the help though, its much appreciated

Warm Regards
Sabs


Return to posts index


L. Sabia Byrne
Re: Having problems with a Spin Behaviour in Motion 4
on Aug 9, 2011 at 6:27:31 pm

#Hey Mark

Now Im having another problem. I cant seem to replicate what Ive done with any of the other card animations. I can the movements and rotations all fine but now the image looks like its a really badly interlaced image when I apply the animation.

Is there any reason you can think of why that would be happening?

Cheers
L


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]