APPLE MOTION: Motion Forum Motion Tutorials FCP Legacy FCP Tutorials

Puzzle pice project has delayed frame only on one puzzle pice - fix?

COW Forums : Apple Motion

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Kent Beeson
Puzzle pice project has delayed frame only on one puzzle pice - fix?
on Mar 12, 2011 at 10:43:06 pm

Please view these two mov files here -

http://web.me.com/kbcv/VideoWork/TEST.html

notice lower left puzzle piece "9" on any cut holds a frame over for one frame(?) Weird -

Project is 24fps, 1920x1080 - and the mov file in the project is 29.97fps, but I don't think that's the problem since the other puzzle pieces work fine with its mov file at 29.97fps.

Thoughts? Thank you

the other one has 2 delayed frames - you'll see them, the motion file is 24fps, and the mov file in the project is 23.98, but that shouldn't make a difference since all the other puzzle pieces work well, only puzzle piece 8 has the issue....what to do?

Thanks

K
http://www.effectivevideo.net


Return to posts index

Andy Neil
Re: Puzzle pice project has delayed frame only on one puzzle pice - fix?
on Mar 13, 2011 at 12:40:02 am

You haven't explained how you put the project together.

Andy

http://www.timesavertutorials.com


Return to posts index

Kent Beeson
Re: Puzzle pice project has delayed frame only on one puzzle pice - fix?
on Mar 13, 2011 at 12:53:45 am

It's a template I've customized - would you be willing to have a look at the small file if I emailed it to you?

Thanks

K
http://www.effectivevideo.net


Return to posts index


Andy Neil
Re: Puzzle pice project has delayed frame only on one puzzle pice - fix?
on Mar 13, 2011 at 2:59:26 am

Go ahead and upload it, I'll take a look.

Andy

http://www.timesavertutorials.com


Return to posts index

Andy Neil
Re: Puzzle pice project has delayed frame only on one puzzle pice - fix?
on Mar 13, 2011 at 5:22:48 am

You have a corrupt clone. And the timing for it is one frame different from the other puzzle pieces. I was able to fix it by simply re-cloning the drop zone for any puzzle piece that was off video sync (because fixing the timing issue didn't do anything).

just reclone, and copy the transform of the original, corrupt layer to the new clone and then move the image mask to the new clone. Then delete the old clone.


Andy

http://www.timesavertutorials.com


Return to posts index

Kent Beeson
Re: Puzzle pice project has delayed frame only on one puzzle pice - fix?
on Mar 13, 2011 at 5:27:05 am

Very grateful - thanks for your time and talent on this!

Thanks

K
http://www.effectivevideo.net


Return to posts index


Kent Beeson
Re: Puzzle pice project has delayed frame only on one puzzle pice - fix?
on Mar 13, 2011 at 11:46:54 pm

Actually I just fixed it by highlighting the offending clone layer, finding it under the canvas window and dragging it forward to the right one frame...thanks

Thanks

K
http://www.effectivevideo.net


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]