BORIS FX: Boris FX Forum Boris FX Tutorials After Effects Motion Graphics

Boris RED 5.1 not working in CS5.5

COW Forums : Boris FX

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Dave Felder
Boris RED 5.1 not working in CS5.5
on Mar 15, 2012 at 3:19:52 pm

Just installed CS5.5 onto a new PC with a Nvidia GTX 545 card. The CUDA acceleration appears to be working with Premiere Pro effects, but Boris Red 5.1 isn't working.

I added a Red 5.1 transition between 2 video clips. I see the transition in the Red UI, so I believe I've applied it correctly.

When I play from the PPro timeline, the effect doesn't occur. I tried rendering the transition, and PPro does actually stop and give me a dialog box that it's rendering, but on playback it looks like a straight cut.

Should RED work with the Cuda engine? Does the fact that the GTX545 is not on Adobe's official list of supported Cuda cards make a difference to Red? (It obviously doesn't make a difference to PPro).

My old PC had an ATI Radeon card, so hardware acceleration wasn't an issue and Red always worked fine.

A few machine stats if that tells anything:
HP Pavillion HPE h8qe
Win 7 Home Premium 64 bit
Intel i7-3930K (6 core, 3.2 mHz, 12 MB cache)
12 GB RAM
1500 GB free space on scratch drive
CS5.5 Production Premium


Thanks for any advice or help . . .


Return to posts index

peter mcauley
Re: Boris RED 5.1 not working in CS5.5
on Mar 15, 2012 at 5:27:36 pm

Hi Dave,

You might want to get in touch with someone in our support department ... they're better equipped than I am to assist you with this. You can contact them via email at support@borisfx.com or by phone 888 772 6747.

Cheers,

Peter.



Return to posts index

Dave Felder
Re: Boris RED 5.1 not working in CS5.5
on Mar 15, 2012 at 5:52:22 pm

Thanks Peter.
I wasn't sure if this was one of those "everyone knows that won't work," or a problem with my setup.
Dave


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]