BORIS FX: Boris FX Forum Boris FX Tutorials Motion Graphics After Effects

QT export from Red is not correct

COW Forums : Boris FX

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Mark Rogers
QT export from Red is not correct
on Jan 15, 2010 at 9:35:57 pm

Hello - trying to teach myself Boris Red, and still have much to learn. I have created a short animation with some 3D text and some particles. When previewing in Red it looks fine in the composite window. When it gets exported to a QT movie the particles seem to "bleed". I am sure that I simply have an incorrect setting somewhere, but I can not seem to discover where, or what the problem is. I have also had the same thing happen when I have added light rays to an object. Below is a link to some screen shots to show you exactly what is happening. Thanks for any assistance you can give.

screenshots
https://webspace.utexas.edu/m1rogers/red_screen_shots.jpg


Return to posts index

Matthew Mullen
Re: QT export from Red is not correct
on Jan 15, 2010 at 9:43:52 pm

What are your export settings in the Movie Export Settings Screen and the Compression Settings screen?


Return to posts index

Mark Rogers
Re: QT export from Red is not correct
on Jan 15, 2010 at 9:55:41 pm

Hi Peter,

The settings in the Compression setting screen are :
Codec=Animation (have also used H.264)
FPS=29.97
Depth=Millions of colors

The settings in the Movie Export screen are:
Movie type = Quicktime Movie
Fields= None
Scale=Full
Quality=High
Better Quality Field Rendering = Checked
Alpha = Straight

Thanks for your help. Let me know if you need any more information about my setup. Thanks again, Mark


Return to posts index


Matthew Mullen
Re: QT export from Red is not correct
on Jan 15, 2010 at 10:21:14 pm

Whats the comp size? can you post screen shots of the settings screens?


Return to posts index

Mark Rogers
Re: QT export from Red is not correct
on Jan 15, 2010 at 10:33:10 pm

Hi Peter,

Here are some screen shots of the Movie export settings, the Compression settings, and the project settings. I have not been using red very long and have not changed many of the default settings in Red.

Thanks,
Mark


settings screen shots
https://webspace.utexas.edu/m1rogers/red_settings.jpg


Return to posts index

Geoff Weidele
Re: QT export from Red is not correct
on Feb 18, 2010 at 2:45:02 pm

Peter,
Try experimenting with the fields paramater. Try Lower and Upper fields rather than None. Also, experiment with Compression settings. Try None or maybe 1:1.
Good luck!
Geoff


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]