FORUMS: list search recent posts

What graphics card do I need with the DeckLink HD Pro 4:4:4 for 3 monitors?

COW Forums : Blackmagic Design

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
CinePost
What graphics card do I need with the DeckLink HD Pro 4:4:4 for 3 monitors?
on Sep 28, 2005 at 10:49:15 pm

Since I supposedly can't use my spare Matrox Parhelia with my new Decklink card, which card will give me dual monitor, plus a video out....or what should I be doing? I have a Sony BVM1910 with SD-SDI in.



Return to posts index

Barend Onneweer
Re: What graphics card do I need with the DeckLink HD Pro 4:4:4 for 3 monitors?
on Sep 29, 2005 at 9:40:48 pm

Well, since you'd be using the Decklink for your video out, any card with 2 monitor outputs will work.

I'd recommend going with nVidia chips. I'm very happy with my 6800GT board.

Bar3nd

Forum COWmunity leader for:
ADOBE AFTER EFFECTS
MAGIC BULLET SUITE
INDIE FILM & DOCUMENTARY


Return to posts index

Bill Buchanan
Re: What graphics card do I need with the DeckLink HD Pro 4:4:4 for 3 monitors?
on Sep 30, 2005 at 12:50:48 am

I am aware that BMD does not recommend nor "supports" Matrox cards, but I've been running a 128mb Parhelia with no problems whatsoever since I installed a BMD Extreme many, many months ago.

Just for the hell of it, you might want to try the Parhelia.

Bill Buchanan
Buchanan Film Co.



Return to posts index


CinePost
Re: What graphics card do I need with the DeckLink HD Pro 4:4:4 for 3 monitors?
on Oct 12, 2005 at 9:44:23 pm

Bill,

We got the parhelia and had to install the Decklink HD first with a different graphics car though....then we installed the matrox card and it seems to work fine.

I have a Premiere question.....we just did our first capture from DigiBeta. About a 65 minute clip. It takes five minutes to load the clip onto the timeline, and when we do a cut, it wants to do another 5 minutes of loading. What could we have done wrong with our batch settings so that this happens. We haven't used Premiere before, only Speed Razor with Digisuite.

I will confess that our disk array is not here yet, but we have a pretty fast 300gig SATA drive...although only two of them and they are not striped.



Return to posts index

CinePost
Why does a clip in Premiere with HD 4:4:4 take forever to load on the timeline?
on Oct 12, 2005 at 9:52:59 pm

I have a Premiere with Decklink HD 4:4:4 question.....we just did our first capture from DigiBeta. About a 65 minute clip. It takes five minutes to load the clip onto the timeline, and when we do a cut, it wants to do another 5 minutes of loading. What could we have done wrong with our batch settings so that this happens. We haven't used Premiere before, only Speed Razor with Digisuite.

It is a brand new HPxw8200 dual xeon, I will confess that our disk array is not here yet, but we have a pretty fast 300gig SATA drive...although only two of them and they are not striped. It seems we cannot do any cutting without a slow load delay either.....really weird. My young editor said that we just need to batch all clips to be 5 minutes or less.

Anyone ever hear of a setup or configuration that I could have done wrong? What should my preferences be with batch settings, etc?



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]