MAC OS X: Forum

permissions won't apply

COW Forums : Apple OS X

VIEW ALL   •   ADD A NEW POST   •   PRINT
Respond to this post   •   Return to posts index   •   Read entire thread


Craig Alan
permissions won't apply
on Apr 26, 2012 at 6:37:05 pm

I am setting up Imacs for video editing. I will have x number of user accounts and an external raid used as the media drive. One per Imac.

I want each user account’s media folder on the external drive to be protected from all other users. like the user folder on the system drive, Xed out for other users.

I know how to create sparse images for this that would be password protected.

But that involves extra steps as I log each user in and out.

When I try using the get info dialog box and set permissions they do not hold. I can log into user 5 and open and change a folder that is set as read only.

I remember going through this with early versions of OS x, but snow leopard? Really. Or am I doing something wrong?

Please I’m not terminal savy. Just want basic step by step. Would rather the folders were not even able to be opened by other users other than that user account and me the admin.

Yes I have chosen apply to enclosed.

MacPro4,1 2.66GHz 8 core 12gigs of ram. GPU: Nvidia Geoforce GT120 with Vram 512. OS X 10.6.x; Camcorders: Panasonic AG-HPX170, Sony Z7U, Canon HV30/40, Sony vx2000/PD170; FCP 6 certified; write professionally for a variety of media; teach video production in L.A.


Posts IndexRead Thread 


Current Message Thread:





© 2020 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]