AVID: Avid Editing Forum Avid Editing Tutorials

Re: Error message: "Segmentation fault" in thread "MainThread", at address 0x0

COW Forums : Avid Media Composer

VIEW ALL   •   ADD A NEW POST   •   PRINT
Respond to this post   •   Return to posts index   •   Read entire thread


Michael McCune
Re: Error message: "Segmentation fault" in thread "MainThread", at address 0x0
on Jan 25, 2014 at 9:08:08 pm

Lewis; With problems of this sort, that is, "Corruption ...," "Segmentation ...," "Consistency ...error found ...," I have found that housecleaning often--magically--cures the error. This suggests to me that the problem is in the database and not the media.

(Though I have had errors and found that, indeed, there was an error in one--yes, one--frame. Find it, delete it and move on ): )

Of course we all know about deleting the two MXF folder files, *.pmr and *.mmob, and relaunching Avid. I usually ask the Windows file manager to find all the instances of these files, especially if one has several drives and lots of mxf folders. This will also find those on the C drive even though you probably don't use that drive for storage.

I have also encountered errors, surprisingly often actually, when doing complex Avid FX work and then asking Avid to render the timeline. Simply closing and restarting Avid clears the "error." Sometimes I render a portion of the timeline, close Avid, restart, as a preventive routine.

Again, these may be database integrity issues, not media issues.

Best!
Mike


Posts IndexRead Thread 


Current Message Thread:





© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]