ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Creative Cloud Debate

Premiere Pro lagging with H.264

COW Forums : Adobe Premiere Pro

FAQ   •   VIEW ALL   •   ADD A NEW POST   •   PRINT
Respond to this post   •   Return to posts index   •   Read entire thread


James Agro
Premiere Pro lagging with H.264
on Mar 24, 2017 at 10:50:54 am
Last Edited By James Agro on Mar 24, 2017 at 10:52:50 am

Hello everyone, I've found a problem, in which Premiere Pro (preview) lags and skips around when attempting to edit H.264 directly, and I was told to just re-encode to something like utvideo, which works, but I'm working with around 100GB of H.264, and re-encoding this is going to take many times as much space and time. So, something that I've noticed is that Aftereffects seems to preview the video fine, however, Premiere Pro seems to lag, and not like the files at all, unless they are re-encoded, then they work flawlessly.
My system specs are:
AMD Ryzen 7 1800x @ 3.8GHz,
32GB DDR4 @ 2113MHz
GTX 1080 GPU

Which should be fine for editing, correct? So, I'm not quite sure if this can be solved, as i previously edited H.264 directly with my i7 system, which I no-longer have.
Any ideas or suggestions would be greatly appreciated.

Edit: I have tried enabling/disabling CUDA and yes, PP and AE both have access to 28GB's of system memory. Also, CPU utilization is extremely low >2%. I'm working with 20Mbps H.264 in 1080P.


Posts IndexRead Thread 


Current Message Thread:





© 2020 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]