MAGIX VEGAS: MAGIX Vegas Tutorials MAGIX Vegas Forum Articles Black Magic Design Forum AJA Xena Forum

Re: SVP 13 render extremely slow after M$ patches (I think)

COW Forums : VEGAS Pro

VIEW ALL   •   ADD A NEW POST   •   PRINT
Respond to this post   •   Return to posts index   •   Read entire thread


Steve Hopper
Re: SVP 13 render extremely slow after M$ patches (I think)
on Mar 26, 2017 at 10:20:07 pm

Hi Nigel, thanks for responding.

The PC in question is an i7-6700 4GHz w/ 32GB RAM and a GTX-970 - No RAID - Win8.1
Output template is MainConcept mp4 720p. Camera captures are 1080p.

Regardless of what effects I might have attached to clips the bottom line is that this
phenomenon came on abruptly - I think - after the last slew of patches. I can render
the same project on an old Dell 8500 in about three hours.
My (once) speedy system now takes about 30hrs!

I did a system restore to a time (~3 weeks) when I'm 99% sure Vegas was rendering
as per normal. Besides the subsequent nasty booting issue which ensued, once the
PC was back online there was no diff in the rendering speed.

I've ran benchmarking s/w on all computers. They all comes in the 'normal' range,
so this leads me to believe it's a Vegas issue.

Actually, I have another computer - Dell 8700 - also with Win 8.1, and also having
bizarre Vegas issues (video intermittently turns to black; vegas crashes).
I'm at the point of reverting both computers to Win7, as my old trusty Dell 8500 with
Win7 has been very reliable. I'm nervous now having one computer to render with.

Still debating whether to do a Vegas reinstall. Guess it's worth a try.

Regards, Steve


Posts IndexRead Thread 


Current Message Thread:





© 2020 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]