ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

AE CS6 continuous render fail at same frame, deadline today! eeek!

COW Forums : Adobe After Effects

FAQ   •   VIEW ALL   •   ADD A NEW POST   •   PRINT
Respond to this post   •   Return to posts index   •   Read entire thread


Dean Cook
AE CS6 continuous render fail at same frame, deadline today! eeek!
on May 30, 2012 at 10:03:13 am

Hey guys,

I have looked around the interweb and have tried various solutions but I simply cannot render from CS6. It keeps failing on the same frame (23:10), although there is nothing at this frame that doesn't appear throughout the project and rendered previous to the faulty frame.

My project is a simple 30second animation, I have used no footage just PNG's imported from PS. I have used Optical Flares but have pre-rendered those to ease the strain. I have used twitch plugin for some simple text slide effects. The animation is really simple and something that I did all the time in CS5 without a problem.

I have systematically gone through the project and removed my blur adjustment layer and other small effects to see if they are causing the problems. Even when they are disabled it stills fails on frame 23:10

I am working on a Macbook Pro 4gig RAM,
I have installed the AE 11.01 update.
I have tried the 'Secret' menu workaround to no joy. (Disable Layer Cache, Purge every 1 frame)
Maximum Disk Cache is set to my external HDD at 40gig.
RAm for other apps- 1.5gig
RAM for AE- 2.5gigs


Project details:
Reso- 1080p
All images used are less than 150k.
Frame rate: 29.7
No footage used in project, just .PNG images.

Here is the log report- (Please note that for speed I have started the render just before culprit frame)

30/05/2012 10:50:49 GMT+01:00: Starting composition “Genesis”.


Render Settings: Best Settings
Quality: Best
Resolution: Full
Size: 1920 x 1080
Proxy Use: Use No Proxies
Effects: Current Settings
Disk Cache: Read Only
Color Depth: Current Settings
Frame Blending: On for Checked Layers
Field Render: Off
Pulldown: Off
Motion Blur: On for Checked Layers

Solos: Current Settings
Time Span: Work Area
Start: 0;00;23;03
End: 0;00;29;29
Duration: 0;00;06;27
Frame Rate: 29.97 (comp)
Guide Layers: All Off
Skip Existing Files: Off

Output Module: Lossless
Output To: /Volumes/Falsi HDD/1_Falsify/Design/SonarFates/Rich London/Genesis Flyer Animation/Renders/GenesisV1.mp4
Format: H.264
Output Info: MainConcept H.264 Video
Output Info: Bitrate: 30.00 Mbps
Include: Project Link
Output Audio: Off
Channels: RGB
Depth: Millions of Colors
Color: Premultiplied
Resize: -
Crop: -
Final Size: 1920 x 1080
Profile: -
Embed Profile:

Post-Render Action: None




0;00;23;03 (1): 1 Seconds
0;00;23;04 (2): 2 Seconds
0;00;23;05 (3): 1 Seconds
0;00;23;06 (4): 2 Seconds
0;00;23;07 (5): 2 Seconds
0;00;23;08 (6): 1 Seconds
0;00;23;09 (7): 2 Seconds
0;00;23;10 (8): 1 Seconds
30/05/2012 10:51:03 GMT+01:00: Finished composition “Genesis”.



Total Time Elapsed: 13 Seconds

Log closed on 30/05/2012 at 10:51:04 GMT+01:00



I am really starting to get worried now and I may have to re-do everything in CS5.

If anybody knows any way to help me out I would much appreciate it as my back is against the wall right now as the deadline is fast approaching.

Thank you in advance


Posts IndexRead Thread 


Current Message Thread:





© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]