PANASONIC HVX - HPX: Panasonic HVX - HPX Series Panasonic Varicam Panasonic AG-DVX Series

P2 footage - MXF's not including audio?

COW Forums : Panasonic Cameras

VIEW ALL   •   ADD A NEW POST   •   PRINT
Respond to this post   •   Return to posts index   •   Read entire thread


Alex Kuzelicki
P2 footage - MXF's not including audio?
on Aug 7, 2015 at 5:11:37 am

Hi,

I've been shooting and editing the footage from my HVX 202AEN camera for years now and, just today, I'm experiencing a problem I've never had before. Wondering if anyone might have a possible solution?

Usually, I just drag the entire reel (from the P2 card) into Premiere Pro and it will instantly link up sound and video so I can edit straight away. Today, for no apparent reason, I tried to do that and none of the audio was linked. It's all there, as .MXF's, in the CONTENTS > AUDIO folder but when I drag a video to the timeline, the audio doesn't come along - as it always has, up until this point.

I tried some alternatives to see if I could identify the problem: I tried to transcode the .MXF's in Media Encoder. Same result - all videos transcoded without audio.

Then I tried Prelude to do the same thing. Same again, no audio.

I tried Edit Ready... no audio.

Lastly, I tried my old trusty Final Cut Pro 7 (which is still barely hanging on to life, haha) and... that transcoded all the clips beautifully with video and audio matched up!

So, if FCP7 can do it, why can't any of the other options... which have always worked till today? Has got me really stumped, and worried, as I only have FCP7 on my home desktop so it's not very practical if I'm editing anywhere else.

Does anyone have some ideas, or solutions, as to what's going on and how to fix it. I have no clue why this has suddenly happened.

Thanks in advance,

ALEX


Posts IndexRead Thread 


Current Message Thread:





© 2020 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]