DaVinci Resolve Forum
Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Katy Lock on Jul 30, 2015 at 7:00:48 pm

Hi there
We are trying to render out 1080i50 Apple ProRes HQ clips in DaVinci 12 Beta. We have checked the 'Enable Field Processing' box in the project settings and also the 'Field Rendering' box on the Deliver page. However as soon as we click 'Start Render' the tick for 'Field Rendering' instantly disappears. The exported clip looks to be progressive.

Any help and advice gratefully received!

Katy


Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Robert Ober on Jul 30, 2015 at 11:09:11 pm

The exported clip looks to be progressive.

If you put it into Mediainfo what does it say?

Robert

Robert A. Ober
IT Consultant, Vidcaster, & Freelancer
www.infohou.com
Houston, TX



Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Katy Lock on Jul 31, 2015 at 12:09:02 pm

Hiya, thanks for getting back to me:

In MediaInfo the file information for our Resolve delivered clip is:
Scan Type: Progressive

Whereas our footage normally reads:
Scan Type: Interlaced
Original Scan Type: Progressive
Scan type, store method: Interleaved fields
Scan order: Top field first.
(The original Scan Type and Scan order fields do not appear for the Resolve delivered clip).

We are sure that the checkbox for 'Field rendering' is being unchecked upon us clicking 'Start Render'. We have used DaVinci Resolve 11 to export these clips before without this problem.

Any thoughts?


Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Haakon Wheeler on Aug 3, 2015 at 10:34:13 am

Could it be a bug?

Have you tried rendering to other codecs/containers in 1080i50? Or just without any grading or pluginfilters applied?

- Haakon


Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Katy Lock on Aug 3, 2015 at 10:48:38 am

Hi there,

Yes, we have tried both of those things. It still outputs a progressive clip.

Cheers

Katy


Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Robert Ober on Aug 3, 2015 at 11:12:06 pm

[Katy Lock] "Yes, we have tried both of those things. It still outputs a progressive clip."

Sounds like a bug. I would go back to Resolve 11.

Hope you get it worked out:-)


Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Dwaine Maggart on Aug 4, 2015 at 5:30:22 pm

This should be addressed in Beta 2, now available.

Dwaine Maggart
Blackmagic Design DaVinci Support



Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Katy Lock on Aug 4, 2015 at 5:39:47 pm

Thanks Dwaine. I'll download and see what happens. Cheers, Katy


Re: Field Rendering issue in DaVinci 12 Beta
by Katy Lock on Aug 5, 2015 at 4:55:45 pm

The Beta 2 version did indeed solve the issue and I am now able to export interlaced clips. Thanks everyone for your help.





© CreativeCOW.net