DaVinci Resolve Forum
Another crash and burn with V10.
Another crash and burn with V10.
by jake blackstone on Oct 23, 2013 at 5:01:17 am

I decided to give another try with V10, as I was doing an unsupervised session.
Originally I conformed this session in V9, which I then opened for grading in V10. Upon finishing my grading I exported the new XML for the roundtrip and opened the new XML in FCP7. Unfortunately, upon opening it I saw nothing there but just two events. So, just to check, I opened the same session in V9, obviously ungraded session and upon exporting that XML I opened that project in FCP7 successfully. So, XML out of V10 doesn't work, but the same project with V9 works fine. So now the question is how do I get this graded project into V9 for creating the XML for the roundtrip? I have the sinking feeling, that 6 hours of work is down the drain. And yes, I did try to open V10 Project in V9 and it doesn't work, which is expected...


Re: Another crash and burn with V10.
by Andrei Savchuk on Oct 23, 2013 at 7:06:30 am

Yes. XML out in v10 is not working.

http://icolorist.ru


Re: Another crash and burn with V10.
by Boris Tivchev on Oct 23, 2013 at 8:52:28 am

I use XML out in v10.0.0b.054(Full) all the time with no issues at all.


Re: Another crash and burn with V10.
by Harris Charalambous on Oct 23, 2013 at 1:34:58 pm

I haven't had any luck with XML out yet in v10.


Re: Another crash and burn with V10.
by Mike Most on Oct 23, 2013 at 2:40:50 pm

If you're outputting a Final Cut Pro X XML from Resolve, then no, it won't work in Final Cut 7. I'm not near a machine at the moment, but I believe that the FCPX file is the default.


Re: Another crash and burn with V10.
by jake blackstone on Oct 24, 2013 at 2:39:28 am

I tried to open it with FCPX and it still no go.


Re: Another crash and burn with V10.
by Eric Johnson on Oct 23, 2013 at 4:15:52 pm

Does v10 use the same naming convention as v9?

If so, render out in v9. Generate Xml. Then reconnect to the v10 renders. Or just replace the v9 render directory with the v10 directory before opening the FCP7 XML...

Not a great fix, but likely quicker then redoing all of the work.

eric b johnson
online editor | colorist | workflow
http://vimeo.com/39073239


Re: Another crash and burn with V10.
by Eric Chase on Oct 24, 2013 at 2:39:08 am

for what it;s worth, I had the same problem.
What i did to fix is delete the fist 2 or 3 edits in the DR10 edit timeline, then export the XML,
this cleared up the glitch, and I pasted in the opening shots that were deleted after the fact.

Hope this helps.


Re: Another crash and burn with V10.
by jake blackstone on Oct 24, 2013 at 2:44:51 am

From what I can see in the new XML, Resolve 10 writes original .MXF names instead of new QT .mov names. I could do the find and replace, but frankly I had enough, I'm just going to re-do it in 9.


Re: Another crash and burn with V10.
by Boris Tivchev on Oct 24, 2013 at 9:47:23 am

Thought I'd try this...

Opened a v9 project with Alexa files in v10. Rendered out the graded shots using "Final Cut Pro XML Round-Trip". Exported "XML Files". Import to FCP7 - Perfect!


Re: Another crash and burn with V10.
by jake blackstone on Oct 24, 2013 at 5:37:42 pm

My project has 6 layers of video, mixed frame rates and a mixture of mxf, dpx and mov. And, as I said, it's a complete no go. In other words my project is a bit more complicated:-)


Re: Another crash and burn with V10.
by michael stirling on Oct 24, 2013 at 12:39:12 pm

Export all stills from 10 and load into 9 with their drx.

That will give you your grades just need to reapply shot by shot and redo the tracking - might at least drop the recreation time down to an hour or 2.

M


Re: Another crash and burn with V10.
by jake blackstone on Oct 24, 2013 at 5:39:25 pm

I tried that, but that doesn't work as well. V10 has things, that V9 doesn't understand, such as temporal NR, different window types and OFX...


Re: Another crash and burn with V10.
by michael stirling on Oct 24, 2013 at 5:57:56 pm

Hmm,

Caveat: I've never done this. it is more of a thought than a workflow...

maybe try getting the graded clips into FCP rather than getting your grades into Resolve v9 by loading your incoming XML into FCP then trying to fool it into accepting your new graded media. Perhaps having ran them through a batch renamer to de-Resolve the names.

Like I said, just a thought


Re: Another crash and burn with V10.
by jake blackstone on Oct 24, 2013 at 8:55:19 pm

I moved on, no need to re-invent the wheel...





© CreativeCOW.net