FORUMS: list search recent posts

trouble with 844 codec on new machine

COW Forums : Media 100 844/X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
John Ward
trouble with 844 codec on new machine
on Apr 13, 2007 at 2:26:53 pm

Hi, everyone -

we have a new iMac we need to do a little work on and I wanted to take some files that were exported with the 844 codec directly to the machine. It is running OS X 10.4.9. The installer I downloaded from the Media 100 website for 844 InstantMedia doesn't seem to be doing the trick, though. I'm getting audio but the video is just white.
we have put the 844 codec on 3 of our other machines, 1 pc and 2 macs, running older OS's and not had any problem. Anyone have any ideas on why this might be occuring?
Any and all help is most appreciated.

Thanks,



John Ward
---------
Editor / Animator,
Synergetic Productions

locomation@yahoo.com
315.437.7533


Return to posts index

Ben Heusner
Re: trouble with 844 codec on new machine
on Apr 17, 2007 at 8:38:16 am

Odd.

I've just transcoded some 844/X files on a Mac running OS 10.4.9 and QT7 without any problems. I could't see the video in the OS preview window, but they opened up happily in Quicktime, Compressor and DVD SP.

Do a search and ditch the 844X codec on the problem machine and try a reinstall.

After the install do the old standby of repair disk permissions.

Do you have multiple users on that machine?

HTH,
Ben

Curious Turtle Professional Video
Training | Editing |Support

http://www.curiousturtle.com


Return to posts index

John Ward
Re: trouble with 844 codec on new machine
on Apr 18, 2007 at 2:03:22 pm

Hi, Ben -

we do not have multiple users on the machine. We'll go ahead and try starting from scratch and see where we get. We won't post back to the thread until we get it solved.

Thanks for your time,

John Ward
---------
Editor / Animator,
Synergetic Productions

john@synergeticproductions.com
315.437.7533


Return to posts index


Ben Heusner
Re: trouble with 844 codec on new machine
on Apr 26, 2007 at 1:53:09 pm

Hi John,

If you haven't got this sorted yet, then I've just had a brainwave that should fix it.

The 844/X codec isn't Universal, so if you Get Info on Quicktime Player and click on Run Using Rosetta. That should let you play/encode your 844/X files, not just with Quicktime Player but also Compressor.

Let me know if that got it. I should have thought of it sooner, d'oh.

Cheers,
Ben

Curious Turtle Professional Video
Training | Editing |Support

http://www.curiousturtle.com


Return to posts index

John Ward
Re: trouble with 844 codec on new machine
on Apr 27, 2007 at 1:32:42 pm

Thanks. We'll give it a try this afternoon and let you know what happens. Likewise, it didn't occur to me.

thanks again for your time,


John Ward

Editor / Animator,
Synergetic Productions

john@synergeticproductions.com
http://www.synergeticproductions.com
315.437.7533


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]