FORUMS: list search recent posts

Cross Dissolve issue - FCP 7

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
sumeru raut
Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 16, 2014 at 2:27:47 pm

Edit Specs: FCP 7/ 25FPS / PAL / ProRess 422 (LT)
Effect added: 'Cross Dissolve'
Problem: Only during the Cross-Dissolve the clip slightly brightens up (both the clips are in silhouette and during the transition one can see details that are otherwise completely black in the silhouette)

The brightening is ugly.

How do i solve this?

Thank you,
Sumeru


Return to posts index

Mark Suszko
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 16, 2014 at 3:25:30 pm

Are you dealing with anything using premultiplied alpha channels?


Return to posts index

sumeru raut
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 16, 2014 at 6:07:45 pm

Thanks for the reply Mark.
I'm sorry, but not too sure what 'premultiplied alpha channels' mean.


Return to posts index


Karlo Gorup
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 16, 2014 at 4:41:47 pm

Have you tried rendering that effect?


Return to posts index

sumeru raut
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 16, 2014 at 6:09:32 pm

Thanks for the reply Karlo.

Yes, I did a full render on the effect and its still there. Its even there on the export.


Return to posts index

Shane Ross
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 17, 2014 at 10:58:12 pm

What is the codec of the footage you are working with? What are the sequence settings?

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index


sumeru raut
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 18, 2014 at 2:56:48 pm

Thanks for the reply Shane.

Below are the Sequence Settings



Return to posts index

sumeru raut
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 22, 2014 at 5:27:09 pm

Can someone please respond..


Return to posts index

Shane Ross
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 22, 2014 at 5:38:08 pm

I would if I knew the answer. Sorry.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index


Todd Gillespie
Re: Cross Dissolve issue - FCP 7
on Jan 22, 2014 at 5:47:45 pm

I'll dive into the water...while this is not a 'fix', this should be a work around that has helped me a bunch of times.

I'm not sure if you have an effect on the clips? If so, then it's a common problem when trying to dissolve between clips with effects. If not, it might be an issue with the LT?

In any case, what you want to do is export both clips as stand alone movie files. Then re-import those clips back into your sequence-then add the dissolve to the new clips. It shouldn't have any issues. A better idea would be to try testing the clips with the export in a new sequence to check if you see the brightness shift. Once you know the clips and the dissolve works correctly in the new sequence, then you'll know if it's an issue with the dissolve or the sequence.

Good Luck,

Todd at UCSB
Television Production


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]