FORUMS: list search recent posts

Problem with audio only on channel 2 in raw footage

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Paul Mosser
Problem with audio only on channel 2 in raw footage
on Mar 10, 2016 at 11:02:10 pm

Using FCP7, raw footage shot on a Canon XF100. Problem is that footage was shot with audio going ONLY to channel 2. I need to be able to get/hear audio on BOTH channel 1 and channel 2 (dual mono). I know that this must be possible, because I have somehow been able to get some of the clips to play both channels -- SOMEtimes!! At other times, the same clip will only play on channel 2!!??? It must be some setting that I sometimes get right, and sometimes don't, but I cannot figure which setting. I just got done re-transferring footage in using Apple ProRes 422.

I have tried panning audio in clips, tried turning off one channel or the other in settings -- no help.

Any ideas?

Thanks,
Paul M.


Return to posts index

Nick Meyers
Re: Problem with audio only on channel 2 in raw footage
on Mar 11, 2016 at 3:15:42 am

well if you pan your single clip to the centre, you'll get audio on track 1 and 2 on export.


nick


Return to posts index

Tom Matthies
Re: Problem with audio only on channel 2 in raw footage
on Mar 11, 2016 at 3:45:04 pm

Or you can Option/Shift drag your single track down to an adjacent empty track to duplicate it. Pan everything to center and you should be good to go. Even with a single track, if you pan it to center, it will play out of both channels.

Not my monkeys. Not my circus.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2020 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]