FORUMS: list search recent posts

Audio Drags on XDCAM video

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Kevin Raichl
Audio Drags on XDCAM video
on Dec 7, 2015 at 5:50:16 pm

Hi:

I'm using FCP 7 to edit video we shot on XDCAM EX 1080p30 35mbs (variable). Our client sent us some footage shot on XDCAM HD422 1080p30 50mbs, and, for the life of me, I can't get the audio to stay in sync. I dropped it into a sequence with the same properties as what was shot, but the audio drags. I tried using Compressor to convert it to the same XDCAM EX we were using, but to no avail. I tried converting to ProRes, and it got worse. If i look at the file on my desktop, and preview it by hitting the spacebar, it seems to play fine, but when I open in Quicktime, or import to FCP, the lip sync drifts off. What am I doing wrong?

MacBook Pro, OS X Mavericks (10.9.4), FCP 7, Compressor 4

Kevin


Return to posts index

Mark Suszko
Re: Audio Drags on XDCAM video
on Dec 7, 2015 at 5:55:54 pm

Audio sample rates don't match?


Return to posts index

Kevin Raichl
Re: Audio Drags on XDCAM video
on Dec 7, 2015 at 6:27:35 pm

I matched the sequence to the clip. 24 bit audio, channel grouped.

Kevin


Return to posts index


Mark Suszko
Re: Audio Drags on XDCAM video
on Dec 7, 2015 at 6:30:28 pm

Go back thru the timeline settings and re-set them manually, making sure the audio sample rates agree. If you have a frame rate mis-match, that may not help you.


Return to posts index

Kevin Raichl
Re: Audio Drags on XDCAM video
on Dec 7, 2015 at 7:00:51 pm

Tried that, to no avail. When I open it in quicktime, it plays OK until I try to skip ahead a minute, then it gets out of sync. I looked at the attributes, then created a sequence to match that. 29.97, 16 bit audio 48khz. Didn't work. This is crazy.

Kevin


Return to posts index

Greg Ball
Re: Audio Drags on XDCAM video
on Dec 7, 2015 at 8:17:58 pm

Have you had success running FCP 7 on OS X Mavericks (10.9.4) before this?I've heard that FCP does bot run well on Mavericks



Return to posts index


Kevin Raichl
Re: Audio Drags on XDCAM video
on Dec 7, 2015 at 8:41:51 pm

Yep. I've been running FCP on Mavericks for several months now. No problems at all.

Kevin


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: Audio Drags on XDCAM video
on Dec 8, 2015 at 12:08:33 am

I'd open the Render Manger, find the project, and delete all the audio renders. Re-render if you need to -- it's fast.

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Nick Meyers
Re: Audio Drags on XDCAM video
on Dec 8, 2015 at 1:30:00 am

are you saying that when you open the original file in Quicktime it plays out of sync?

can you open it in Sony's XDCam transfer software?


nick


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]