FORUMS: list search recent posts

FCP7 export - sound file muted

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Lorna Sax
FCP7 export - sound file muted
on Nov 23, 2015 at 11:49:44 pm

Hi,

I have a clip to export. I've had to replace one audio file on one section of the clip. It plays and sounds great so I go to export and everything is perfect except for the audio file that I had to import after it was boosted. Why would it play fine in FCP and not on the export?

Would love some help!

Cheers
Lorna


Return to posts index

Nick Meyers
Re: FCP7 export - sound file muted
on Nov 24, 2015 at 12:38:55 am

weird, and really hard to guess at a solution.

a stab in the dark:
is the new file an MP3 or AAC?
FCP preferes AIFF or WAV

are the original files formats that FCP likes,
no nasty H264?

are you monitoring properly?
no tracks muted?


nick


Return to posts index

Lorna Sax
Re: FCP7 export - sound file muted
on Nov 24, 2015 at 1:47:09 am

Hi Nic,


my file is a WAV

I'm exporting to H264...

No tracks are muted.

not sure what you mean by monitoring?

appreciate your help

Lorna


Return to posts index


Nick Meyers
Re: FCP7 export - sound file muted
on Nov 24, 2015 at 1:56:10 am
Last Edited By Nick Meyers on Nov 24, 2015 at 1:58:28 am

"not sure what you mean by monitoring?"

at the lower left of your timeline is a small speaker icon, press it and you get more audio controls,
such as solo and mute.
these controls affect what you hear, but not what gets written into an export.


"I'm exporting to H264..."
maybe try a simple export as QuickTime Movie first.
if that's ok, convert to h264


is the the correct part of the sound file?
FCP's audio renders can sometimes get mixed up and render the wrong portion of the file.
solution is to use the Tools Menu > render manager to delete audio renders for that sequence,
and re-render


nick


Return to posts index

Lorna Sax
Re: FCP7 export - sound file muted
on Nov 24, 2015 at 2:27:11 am

Nic you are fab, I am not sure which worked as I did a few things at once but it's all good now.

Thank you.

That was interesting regarding the render issue. I think it may have been that because when I went to export the render light would flick up on that file...

again thanks for your support

Lorna


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]