FORUMS: list search recent posts

Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Hugh Swingle
Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jul 10, 2014 at 3:11:32 pm

So I am having trouble figuring out how to import mono audio in the log and transfer window on Final Cut 7. The footage is coming from a canon C100. I have read that there is a button that you can switch to link or not link audio or in other words make it stereo or mono in the L&T window but I do not seem to have this option?

Thanks in advance for any and all help!


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jul 10, 2014 at 4:37:19 pm
Last Edited By Dave LaRonde on Jul 10, 2014 at 4:37:41 pm

Got a screen shot of the L&T window that won't let you unlink the stereo pair?

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Hugh Swingle
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jul 10, 2014 at 4:44:09 pm

Yes.


Return to posts index


Shane Ross
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jul 10, 2014 at 5:01:18 pm

FCP 7 is 5 years old...3 years end of lifed. It might not have the most current options.

Try ClipWrap2...there's a free demo. See if it'll bring the audio in dual mono.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Hugh Swingle
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jul 10, 2014 at 5:12:16 pm

This is true. Just trying to prolong the inevitable switch over to X, Premiere or Avid for as long as possible hahaha.

Thanks for the ClipWrap suggestion which I will do next if its not something that I can do within FCP 7.


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jul 10, 2014 at 5:13:47 pm

Highlight a clip and look under the Import Settings in the window just under the video.

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index


Hugh Swingle
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jul 11, 2014 at 4:33:58 pm

Yeah same results when I highlight the clip.


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jul 11, 2014 at 9:30:18 pm

...when you just highlight the clip...

OR when you highlight the clip and you toggle the Import Settings button on -- as opposed to the Logging button, which is currently toggled on in that screen shot?

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Bryan O'brien
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jan 2, 2015 at 3:00:01 pm

HI,
Just got my C100 & having the same issue.
Were you able to find a solution?

Bryan


Return to posts index


Hugh Swingle
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jan 2, 2015 at 5:06:32 pm

Yeah it seems the only option is to transcode the footage in clip wrap or some similar program and then import into Final Cut. Not ideal but I guess thats the price for using a program that is no longer supported by Apple.


Return to posts index

Bryan O'brien
Re: Canon C100 and Final Cut Pro 7 Log and transfer only showing stereo option for audio?
on Jan 3, 2015 at 1:16:13 pm

I guess old habits die hard!
Thanks for getting back to me.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]