FORUMS: list search recent posts

ClipWrap not working in Final Cut 7

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
david mayer
ClipWrap not working in Final Cut 7
on Apr 26, 2014 at 10:58:18 pm

I converted an AVCHD clip shot at 60i with my Canon C100 with ClipWrap (2.6.7 just downloaded) to ProRes 422. In Final Cut 7.0.3 it looks great but stutters badly. Fix?

iMac 2.8 GHz Intel Core i7, 8 GB
OS 10.6.8
Final Cut Pro 7.0


Return to posts index

Shane Ross
Re: ClipWrap not working in Final Cut 7
on Apr 27, 2014 at 12:34:05 am

Step through frame by frame...how does it look?

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

david mayer
Re: ClipWrap not working in Final Cut 7
on Apr 27, 2014 at 12:58:19 pm

Shane,
Thanks for the reply. Looks like I just got nervous. I rebooted everything and let the hard drive
rest for 10 min. and it works OK now.

But it brings up the larger question - is it just plain silly to keep using Final Cut 7 in the HD world?

iMac 2.8 GHz Intel Core i7, 8 GB
OS 10.6.8
Final Cut Pro 7.0


Return to posts index


Shane Ross
Re: ClipWrap not working in Final Cut 7
on Apr 28, 2014 at 4:49:47 am

[david mayer] "But it brings up the larger question - is it just plain silly to keep using Final Cut 7 in the HD world?"

No. it's fine to use as long as it's compatible with the cameras and the workflow and delivery methods that you need to employ. I know many people still using FCP 7. The issue is if you want to use current camera tech, you either need to get a current NLE, or use software workarounds to enable you to use your favorite software.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

david mayer
Re: ClipWrap not working in Final Cut 7
on Apr 28, 2014 at 11:04:21 am

Well, my workarounds so far include MPEG Streamclip for the DSLR and Clipwrap for the C100 and they seem to be doing the trick. Moving forward, what will I not be able to do - what cameras will I not be able to use?

iMac 2.8 GHz Intel Core i7, 8 GB
OS 10.6.8
Final Cut Pro 7.0


Return to posts index

Mike Woodworth
Re: ClipWrap not working in Final Cut 7
on Apr 28, 2014 at 6:53:49 pm

David,

You didn't mention in your original post if you were rewrapping or transcoding your footage in ClipWrap. For FCP7 we recommend transcoding to ProRes 422.

Also, if you like ClipWrap, keep an eye out for our upcoming solution for DSLR footage - http://www.divergentmedia.com/editready

mike
--
Mike Woodworth
mike@divergentmedia.com



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]