FORUMS: list search recent posts

final cut pro audio issues

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Durango Torres
final cut pro audio issues
on Jan 13, 2014 at 9:14:19 pm

I'm getting a hum on a track of audio as I play the sequence in fcp, but when I go to the original file and play it in the source window of tcp there is no hum. Has anyone ever had this problem?


Return to posts index

Mark Suszko
Re: final cut pro audio issues
on Jan 13, 2014 at 10:37:43 pm

Going to guess only one half of a stereo pair is active, and the other channel is dead. What happens when you pan the channel full-left or full-right?


Return to posts index

Durango Torres
Re: final cut pro audio issues
on Jan 14, 2014 at 3:41:46 pm

Mark - yeah it looks like when I edit in just one channel (both chns have audio in mono dialogue) I get the hum but when I edit in both channels the hum is gone... real weird.


Return to posts index


John Fishback
Re: final cut pro audio issues
on Jan 14, 2014 at 7:42:33 pm

Channels may be 180 degrees out of phase. When both channels are played back mono, the hum would be cancelled out.

John

MacPro 8-core 2.8GHz, 16 GB RAM, OS 10.8.4, QT10.1, Kona 3, Dual Cinema 23, ATI Radeon HD 5870, 24" TV-Logic Monitor, ATTO ExpressSAS R380 RAID Adapter, PDE enclosure with 8-drive 6TB RAID 5
FCS 3 (FCP 7.0.3, Motion 4.0.3, Comp 3.5.3, DVDSP 4.2.2, Color 1.5.3)
FCP-X 10.0.9, Motion 5.0.7, Compressor 4.0.7

Pro Tools HD 10 w SYNC IO & 192 Digital I/O, Yamaha DM1000, Millennia Media HV-3C, Neumann U87, Schoeps Mk41 mics, Genelec DSP Monitors, Prima CDQ120 ISDN


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]