FORUMS: list search recent posts

FCP - No audio in videoclip

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Joakim Nyh
FCP - No audio in videoclip
on Oct 28, 2013 at 5:49:54 pm

Hi all,

I have problem with audio in some of my videoclips and FCP.
The audio works great in iMovie and iPhoto and also in the preview in FCP.
But as soon I have import the movie into the FCP event, the audio disappears.

Anyone with some great tips? I´m really new to FCP.

Thanks.

BR
Joakim


Return to posts index

Shane Ross
Re: FCP - No audio in videoclip
on Oct 28, 2013 at 6:50:56 pm

What is the CODEC of this video? And I don't mean "it's a Quicktime .MOV," I mean what specific type of Quicktime? MPEG-4...MPEG2....H.264...Sorenson 3? FCP doesn't just work with any old video files. Most formats need to be converted to codecs FCP works with, like ProRes 422

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Joakim Nyh
Re: FCP - No audio in videoclip
on Oct 28, 2013 at 7:15:40 pm

Hi, thanks for really fast answer. I have not my computer with me right now, so I cannot say the format of the movie.

But I guess "mpeg streamclip" can help me if I have the wrong format on the movie.
I will try this tomorrow.

BR


Return to posts index


Joakim Nyh
Re: FCP - No audio in videoclip
on Oct 30, 2013 at 6:45:23 am

Hi.

Works really good!

Thanks for the tip

BR
Joakim


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]