FORUMS: list search recent posts

Weird problem with Final cut while capturing

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
ignacio demaria
Weird problem with Final cut while capturing
on May 17, 2013 at 8:27:05 pm

Hi Guys,

For the last 6 months I've been experiencing some glitches while capturing on Final cut that I did not have before.
I capture movies on final cut and the audio in pro tools, when I drop the video onto pro tools I notice it gets out of sync in random places (every movie has the glitch in different places) When you see the video it gets frozen for a second and then continues but in pro tools I don't have the problem. The audio is good

I have upgraded to Os x lion, to Final cut 7, all firmware from blackmagic extreme HD is up to date. I really don't know what else to do. I even had a broadcasting tech guy come and service the HDCAM and Digibeta because that might be the problem but no, they were fine

Does anyone here has any idea what can I do?

Here're the specs:
Os x 10.7
mac pro dual 2,66 xenon with 8 Gb RAM
Final cut 7.03
blackmagic extreme HD
Sony HDcam hdw1800
Sony digibeta dvw-2000
all video recorded onto a 4 TB with plenty of space (audio onto an internal drive)
Settings for HD: blackmagic 1080i 60 59.94
setting for SD: Blackmagic NTSC imx 50 mb

Could it be that the video card is going bad? Also, I have saved a few seconds from the glitch in case you guys wanna see it (just the video freezes)

Please let me know what you think!

Thanks!


Return to posts index

Mark Suszko
Re: Weird problem with Final cut while capturing
on May 17, 2013 at 8:43:40 pm

Drive diagnostics check out?


Return to posts index

ignacio demaria
Re: Weird problem with Final cut while capturing
on May 17, 2013 at 8:45:34 pm

There was no problem at all with any of the drives


Return to posts index


Dave LaRonde
Re: Weird problem with Final cut while capturing
on May 17, 2013 at 9:00:52 pm

How did you do the OS upgrade?

People here always recommend a Clean Install of both OS and Final Cut Suite applications to ensure FCP works well.

Dave LaRonde
Former Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

ignacio demaria
Re: Weird problem with Final cut while capturing
on May 21, 2013 at 4:35:08 pm

Os x update I did it straight from apple and I used FCP remover to delete Final cut 6 and I installed a fresh copy of Final cut 7

Do you think that the video card is going bad? I can't figure where this is coming from but it has to be a video hardware or software issue

Let me know

Thanks!


Return to posts index

ignacio demaria
Re: Weird problem with Final cut while capturing
on May 22, 2013 at 12:50:32 am

I've also found several post in here and apple discussion about the same issue but different systems or versions but none of them have a solution

http://forums.creativecow.net/thread/8/1119453

http://forums.creativecow.net/thread/8/1164287

https://discussions.apple.com/thread/907110?start=0&tstart=0

Any idea will be greatly appreciated!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]