FORUMS: list search recent posts

Video not in sync?

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
James Whittington
Video not in sync?
on Apr 18, 2013 at 6:27:25 pm

Something really weird just started happening and I can't figure it out.

When I play a sequence in the timeline, what I see in the canvas isn't in sync visually. It's just a bit behind. The audio is in sync, but the video lags. I've been using FCP on this computer for a few years and never had this problem.

Any ideas why this might be happening?

Thanks!


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: Video not in sync?
on Apr 18, 2013 at 7:31:26 pm

Hard to say: did anything ELSE change in the workflow? Perhaps the type of footage used? Any recent software updates?

Dave LaRonde
Former Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

James Whittington
Re: Video not in sync?
on Apr 18, 2013 at 11:11:15 pm

Don't think anything else has changed. I am using videos with different frame rates. I've done that before though and not had any problems. Plus I tried converting them all to 29.97 like the sequence and it didn't help.

Stumped!


Return to posts index


Shane Ross
Re: Video not in sync?
on Apr 18, 2013 at 11:43:03 pm

What codecs? ProRes? H.264? MP4?

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

James Whittington
Re: Video not in sync?
on Apr 18, 2013 at 11:53:38 pm

Figured it out!

Video Playback settings were just set incorrectly.

Thanks guys!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]