FORUMS: list search recent posts

Canon C100 no timecode on FCP

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
peter clark
Canon C100 no timecode on FCP
on Feb 5, 2013 at 5:13:12 pm

Every time i transcode the AVCHD footage to ProRes, from the sd card shoot with the Canon C100 the timecode starts on 0, if i playback the clips on the camera i can see there is timecode, i have the camera on Rec Run, how can i get the timecode on my clips after transcode?

Thanks in advance


Return to posts index

Shane Ross
Re: Canon C100 no timecode on FCP
on Feb 5, 2013 at 5:55:11 pm

How are you transcoding?

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

peter clark
Re: Canon C100 no timecode on FCP
on Feb 5, 2013 at 6:13:39 pm

I am transcoding via log and transfer in Final Cut Pro 6.0.6



Return to posts index


Shane Ross
Re: Canon C100 no timecode on FCP
on Feb 5, 2013 at 6:17:41 pm

Hmmmm... I know there is better support for that format in FCP 7. FCP 6 might have an issue reading the metadata properly, as that camera and it's AVCHD offshoot format came out years after FCP 6...it came out after FCP 7 was made. FCP 7.0.3 might be the only version that will read the metadata properly. I've worked with footage from that camera and had it bring in the timecode...but I'm using FCP 7.

You can add timecode after the fact by using the MODIFY option...but getting that to match exactly what the camera has will be tricky. You have to manually type in the number in the modify menu...

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

peter clark
Re: Canon C100 no timecode on FCP
on Feb 5, 2013 at 6:21:04 pm

Thanks, i will try on FCP 7.0.3



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]