FORUMS: list search recent posts

Alpha on imported grafix suddenly not working? Getting desperate. Ideas?

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
phillip Powell
Alpha on imported grafix suddenly not working? Getting desperate. Ideas?
on Jul 21, 2012 at 11:21:52 pm

MacPro FC7, PhotoShop CS5, BlackMagic DeckLink Studio Plus.

Not sure if this is due to recent PhotoShop upgrade, (now there's not a export/save as .pct option, so been using .png) or something in Final Cut. Was working fine, but now on grafics I create the same way I always have, w/an alpha channel, when I apply over video it's as if there's no alpha.

I've tried every setting, every preference, every 'modify' possibility, and same thing.

Like I said, been doing it the same old way for years never a problem. Did get it to work by just importing the PhotoShop file, and it works as lower third/bug, but can't add a drop shadow like usual under the 'motion' tab.

Any help much appriciated.

p2
'


Return to posts index

Tom Matthies
Re: Alpha on imported grafix suddenly not working? Getting desperate. Ideas?
on Jul 23, 2012 at 2:56:03 pm

Can you describe your workflow when saving a file in PhotoShop?

E=MC2+/-2db


Return to posts index

phillip Powell
Never mind...fixed it sort of.
on Jul 23, 2012 at 4:12:41 pm

For whatever reason PhotoShop CS 5 won't export .pict any more. Couldn't find any file type export options that would allow alpha channel to be preserved. Thought .png would, but nahh.

Went back to older version on another machine that allows .pict export and it works fine.

Progress huh? Thanks Adobe for the mega time waste on that one.

p2


Return to posts index


Tom Matthies
Re: Never mind...fixed it sort of.
on Jul 23, 2012 at 4:24:48 pm

.png should work. I use that format all the time and it includes an alpha channel.

E=MC2+/-2db


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]