FORUMS: list search recent posts

Audio Sync Issues

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Emre Tufekcioglu
Audio Sync Issues
on Jun 7, 2012 at 11:59:53 am

Hi everyone,

We are having a strange prompter with audio/video sync in a simple show we recorded.

Set up:
Basic talking head, 2 cameras:
1-Varicam 2700 recording 720PN 23.987 AVC-I Intra 50 (close up of speaker)
2-HVX200 Recording 720PN 23.987 DVCPROHD (wide shot)

After we ingested the content we would sync the 2 cameras (manually) but as we would go further down the line (45 min) the sync would drift by 1-2 second.

The edit bays are all FCP7 connected via a Media Grid, all the software updates are up-to date and match in versions.

Note: We don't have the original P2 cards so re-ingesting is not an option.

We have done this before and have not had any problems, what do you think might have been the issue? Looking for any advice or similar problems people have seen.

Thanks for your time :)



Return to posts index

Joseph Hung
Re: Audio Sync Issues
on Jun 8, 2012 at 12:53:54 am

Check to see what the audio specs are in your sequence settings. There is a chance the k and bits don't match up? Also make sure the settings you want are set before you import the audio files in FCP - it could be coming in in the wrong framerate.


Return to posts index

Emre Tufekcioglu
Re: Audio Sync Issues
on Jun 9, 2012 at 12:59:53 pm

Thanks, I'll check the audio settings. Both the card were imported simultaneously so the setting were the same.



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]