FORUMS: list search recent posts

FCP 6 - Playback Issues

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Harmke Louisa
FCP 6 - Playback Issues
on Jun 6, 2012 at 12:16:45 pm

I'm editing a project in FCP 6 and I'm encountering the playback issues (stuttering, dropped frames) familiar to many.

I've been working on this project for two weeks now on the same external hard drive and didn't have any problems until yesterday. The material will only play for a few seconds, then the video freezes and the audio stutters. I have been browsing for solutions, but haven't found anything that does the trick.

Here are the specifics:

MacBook 2.1
Intel Core 2 Duo 2.16 GHz
Memory 1 GB 667 Mhz DDR2 SDRAM
Tiger 10.4.11

Final Cut Pro 6.0.6
Videostreams: 1-2 (problems also occur when only one video track is used)
Audiostreams: 6-8

Working with Canon 7D material converted to ProRes 422 (HQ).
1920 x 1080, 25p.

External WD hard drive 2TB (17 GB left)
Firewire 800

I've already tried trashing prefs, switching RT from 'Unlimited' to 'Safe' and back, turning on 'Play Base Layer Only' and turning Video Quality to medium. Also turned off 'Mirror on Desktop' in the A/V Devices tab.

Any ideas?
Thanks in advance!


Return to posts index

Shane Ross
Re: FCP 6 - Playback Issues
on Jun 6, 2012 at 1:44:40 pm

Your hard drive is too full. The fuller the drives get, the slower they get. The rule of thumb is that you need to leave 10% of the drive empty. In the case of the 2TB drive, you need to have 200GB available on it.

It's very full.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Harmke Louisa
Re: FCP 6 - Playback Issues
on Jun 7, 2012 at 10:12:00 am

Thanks for your reply!
I added a second scratch disk (1TB), but the problems still occur...


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]