FORUMS: list search recent posts

I don't know what to call this problem- funky video?

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Dale Larsen
I don't know what to call this problem- funky video?
on May 15, 2012 at 10:48:56 pm

What is happening is, I keep loosing my video, sort of.

when scrolling through a timeline, the video gets confused and even though I am parked on a frame at say 5 min in, the video is from perhaps 2 min in, or worse, a green frame.

If you then play, it flashes a series of frames,that do exist on the timeline, but not where I am playing.

Some times it is green or black frames.

SOON, FCP will close and tell me how sorry it is.

the media is XDcam 30fr variable, which I have been using for years with no such problem.

the temporary cure is to quit FCP before IT closes on me.

some times I restart the machine. this helps for 5-10 min before the problem comes back.

Any thoughts??
Dale



Return to posts index

adam taylor
Re: I don't know what to call this problem- funky video?
on May 16, 2012 at 10:55:59 pm

you need to go into the render manager and delete the "constant frames". That should sort out the problem.

I can't remember exactly where the option is as I'm not in front of tcp now.

Adam Taylor
Video Editor/Audio Mixer/ Compositor/Motion GFX/Barista
Character Options Ltd
Oldham, UK

http://www.sculptedbliss.co.uk
My YouTube Animations Page


Return to posts index

Dale Larsen
Re: I don't know what to call this problem- funky video?
on May 17, 2012 at 1:17:53 am

thanks
It does seem to be related to "rendering" somehow.

When it goes "mad" and I jump frame by frame, i get a green frame, a black frame , a normal picture frame and then repeat.

I did throw out everything in the render folder, to start fresh.
problem persists though.

The only new filter involved here is a NEAT, grain reducer.
these problems seem to have come, some time after applying this, but hard to be sure.

i have used this filter many times before, with no problem.



Return to posts index


David Eaks
Re: I don't know what to call this problem- funky video?
on May 17, 2012 at 8:27:30 am

I've experienced a problem that sounds like what you're describing, playback flickers just a couple still images from different parts of the timeline, repeatedly. Using Render Manager to delete the projects renders has fixed it for me.

When you deleted the render files, did you do it from FCP's menu- Tools> Render Manager... Or delete from finder?

FWIW, I usually either wait until I'm done with the edit to apply NEAT, or apply & adjust it then turn it off while editing. Also I'll generally avoid rendering at all until ready to export.


Return to posts index

Kylee Peña
Re: I don't know what to call this problem- funky video?
on May 18, 2012 at 3:35:32 pm

I've had something similar happen. Either changing the sequence to ProRes or transcoding to ProRes altogether ended up solving it.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]