FORUMS: list search recent posts

A video setting mismatch that I can not locate

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Steven Topham
A video setting mismatch that I can not locate
on May 3, 2012 at 5:35:12 am

I recorded to DV tape on HDV 30 fps 1080p.
I set my FCP audio/video settings to:
-sequence preset: prores 422 (HQ) 1440x1080 30p 48 khz
+ actual footage is at 29.97
-capture preset: HDV
-device control: HDV firewire

Sequence settings were set to:
-1440x1080(16:9)
-pixel aspect 1440x1080
-29.97 fps

When placing footage in the timeline, it requires it to be rendered. And exported footage looks blurry and bad.
I had recently change my settings for a standard def project and now I don't understand why I can't get them back to the quality I expect. Anybody know where I'm going wrong


Return to posts index

Edward Brosens
Re: A video setting mismatch that I can not locate
on May 3, 2012 at 7:35:20 am

What happens when you click 'yes' if FCP asks you to match the sequence settings with the footage?


Return to posts index

Steven Topham
Re: A video setting mismatch that I can not locate
on May 3, 2012 at 8:39:34 am

Good point.
It changes the compressor from Pro res 422 (HQ) 1080p to HDV 1080p 30.
And the final result is the brilliant quality I was looking for.

I don't necessarily understand why the pro res compression destroyed my image quality so badly, but glad it was a simple fix.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]