FORUMS: list search recent posts

FCP 7.0.3 cannot render filters

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Eric Feller
FCP 7.0.3 cannot render filters
on May 3, 2012 at 12:05:31 am

This problem began about 6 months ago. System having trouble handling certain filters (ie MB Looks). Canvas will not display video. It simply shows a solid color screen as if the filter is too complex. Could this be a problem with graphics card? Rendering clips creates file with same resulting solid color screen. I've tried a variety of scratch video files and different scratch disks all with plenty of free space. My system is a 2x3 Ghz quad core with 10G ram. Any ideas? I am going crazy without use of my filters.



Return to posts index

Rafael Amador
Re: FCP 7.0.3 cannot render filters
on May 3, 2012 at 12:28:30 am

[Eric Feller] " Could this be a problem with graphics card?"
Exactly.
That's very typical when you are working with full HD 10b stuff and your GPU is not powerful enough.
rafael

http://www.nagavideo.com


Return to posts index

Eric Feller
Re: FCP 7.0.3 cannot render filters
on May 3, 2012 at 1:12:43 am

Any recommendations for graphics card that can handle Full HD with filters?



Return to posts index


Edward Brosens
Re: FCP 7.0.3 cannot render filters
on May 3, 2012 at 7:40:12 am

So, six months ago everything was working fine?
Have you tried reinstalling MB Looks?


Return to posts index

Eric Feller
Re: FCP 7.0.3 cannot render filters
on May 3, 2012 at 2:55:56 pm

I did try reinstalling MB Looks. It actually acts funky with some FX Factory filters as well. I don't see any signs of bad graphics card other than these filter issues. I have NVIDIA GE FORCE 8800 GT. Mac is 4 years old.



Return to posts index

Rafael Amador
Re: FCP 7.0.3 cannot render filters
on May 4, 2012 at 1:09:44 am

[Eric Feller] "I don't see any signs of bad graphics card"
Is not about a faulty graphic card, but about power.
I have two MBP, one 4 years old and the other one year old.
The old one fails many times on rendering some MB presets on Prores 1080 stuff.
If I apply the same effects on 720p stuff or I set 8b YUB rendering, it works.
It would be great if they would implement again the optional "CPU rendering" from the first MB versions.

Have a look to NVIDIA or ATI to see which options are available to your Mac.
rafael

http://www.nagavideo.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]