FORUMS: list search recent posts

P2 card strange audio issue

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Jeremy Hansen
P2 card strange audio issue
on Jan 5, 2012 at 7:17:27 am

Hello and thanks for reading.

I am having a strange issue when importing footage from my HVX200 P2 cards into FCP 7. I copied the cards onto a hard drive including the lastclip.txt file and the complete card structure, used log and transfer to import the clips, all standard. But for some reason the clips, once in the bin all have audio that cuts out at precisely 19 seconds. This is even stranger for the fact that when viewed in the log and transfer preview window, the audio is intact throughout (as well as on the camera). What is going on? Has anyone had this problem before and found a solution? P2 master guru Shane are you out there?

I'd like to avoid having to pay for any 3rd party plugins if it is avoidable.

Thank you for your time.


Return to posts index

Shane Ross
Re: P2 card strange audio issue
on Jan 5, 2012 at 5:46:36 pm

Go into the Log and Transfer preferences...click on that little sprocket drop down menu to access it. In there, uncheck REMOVE PULLDOWN.

Reimport.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

Jeremy Hansen
Re: P2 card strange audio issue
on Jan 5, 2012 at 6:57:10 pm

Worked like a charm. I'm a little embarrassed that I didn't just try that. Must work on my inner scientist.

Thanks Shane! You live up to your reputation as usual.

- Jeremy


Return to posts index


Shane Ross
Re: P2 card strange audio issue
on Jan 5, 2012 at 7:20:02 pm

NO worries. It just annoys me that it is defaulted to ON. Causes so many issues.

Shane
Little Frog Post
Read my blog, Little Frog in High Def


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]