FORUMS: list search recent posts

Atomos Ninja problems

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Chris Paul
Atomos Ninja problems
on Dec 19, 2011 at 8:38:24 pm

Sorry to post this here but there is no Atomos forum and I found the most posts about the Ninja in this forum.

I recently bought one and was excited about recording directly to ProRes. Did a quick test and everything seemed fine. Used a camera and hard drives approved by Atomos. Formatted the drives in the Ninja.

Did a shoot 2 days later that was a complete disaster. The Ninja seemed to be recording correctly and played back video on it's screen without issue. When I tried to play video from the Ninja drives on a Mac I could only see a solid green screen and there was no audio. When I tried to copy the files to the mac I got an error message that the data could not be read or written. Tried 2 different macs running 10.6.8. Tried a Mac running 10.7.1 and a Windows Vista machine, each of which said that the drives needed to be formatted. Fortunately I checked and found these problems during the shoot so I switched to the AVCHD recording in camera.

I have sent a support ticket to Atomos but have not had a reply. They do not have a number to call. Really wishing I had bought an AJA.

Chris Paul
POV


Return to posts index

adam dewhirst
Re: Atomos Ninja problems
on Dec 19, 2011 at 11:35:38 pm

the firewire connection from the ninja to apples latest operating system doesn't work. apparently its a bug they are trying to fix. in the meantime you can use the usb connection. not sure if this helps but i had that problem. there is a contact number on the atomos website.


Return to posts index

Chris Paul
Re: Atomos Ninja problems
on Dec 19, 2011 at 11:55:10 pm

It's starting to look the the problem is a defective dock. Sorry about being cranky about lack of response from Atomos- didn't realize that they are in Australia!

Chris Paul
POV


Return to posts index


Mario Gongora
Re: Atomos Ninja problems
on Sep 18, 2012 at 1:27:08 pm

Hi, just wondering if you ever resolved this problem. Same thing is happening to me and I've been waiting 2 days for a reply from atomos. Thanks!
M



Return to posts index

Chris Paul
Re: Atomos Ninja problems
on Sep 18, 2012 at 3:20:05 pm

The problem was a bad dock. Once I had a replacement (and updated the firmware) there were no more problems. I use it regularly now, although I wish I had the newer version with HDMI out. They offered current owners a discount on the new model but I do not see it mentioned on their site anymore.

Chris Paul
POV


Return to posts index

Mario Gongora
Re: Atomos Ninja problems
on Sep 19, 2012 at 1:53:19 am

Thanks Chris... still waiting for a reply from atomos.
best,
M



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]