FORUMS: list search recent posts

Render glitch?

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Dave Farrants
Render glitch?
on Dec 1, 2011 at 4:15:01 pm

I've got a weird render glitch problem I can't sort - Not consistent, appears anywhere I've used a Master template either direct in FCS3 or from an imported clip made in Motion 4 or 5. Gives a red checkerboad type effect for 1 frame - see example:



Happens with standard DV stuff or ProRes, can be any clip not just the one shown, If I re-render, the effect appears somewhere else in the clip, clip plays fine normally, tried all usual fixes (trash prefs etc). Using 10.7.2 (also happened in 10.6), FCS3 on a Quad 2.66 with 6Gb RAM and a Nvidia GT120 - Any ideas?


Return to posts index

Jerry Hofmann
Re: Render glitch?
on Dec 3, 2011 at 4:35:42 pm

Can you see this if you view the footage externally? If not, it's likely not really in the file, but a playback weirdness. If that's the case, try reseating your graphics card. I've never seen this behavior so not sure what's causing it. But have seen a graphics card reseating work to fix weird artifact.

Jerry

Apple Certified Trainer, Producer, Writer, Director Editor, Gun for Hire and other things. I ski. My Blog: http://blogs.creativecow.net/Jerry-Hofmann

Current DVD:
http://store.creativecow.net/p/81/jerry_hofmanns_final_cut_system_setup

8-Core 3.0 Intel Mac Pro, Dual 2 gig G5, AJA Kona SD, AJA Kona 2, Huge Systems Array UL3D, AJA Io HD, 17" MBP, Matrox MXO2 with MAX - Cinema Displays I have a 22" that I paid 4k for still working. G4 with Kona SD card, and SCSI card.


Return to posts index

Dave Farrants
Re: Render glitch?
on Dec 3, 2011 at 5:19:54 pm

Jerry, appreciate the reply. It doesn't happen if I take the clips out of the Master template, it does happen with any Master template and any clip - usually 5-8 times in a 90 sec sequence using different Master templates, it happens if I use the MT direct in FCP 7 or produce the clip in Motion 4 or 5 then import into FCP7. I've managed to get a 99% result with just the hint of glitch using the DV50 codec. The re-seat card idea is a good one - will try that.


Return to posts index


Dave Farrants
Re: Render glitch?
on Dec 4, 2011 at 10:21:14 am

Jerry, re-seated gfx card - no difference. FYI the glitch shows in the canvas on playback and on my grade 2 monitor via component from a BM Intensity Pro (re-seated and drivers re-installed). Tearing out what little hair I have left over this now!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]