FORUMS: list search recent posts

Strange Audio Behavior

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Craig Swanson
Strange Audio Behavior
on Nov 26, 2011 at 9:29:29 pm

So I have a wav file from Killer Tracks or some library archive. I convert that to AIFF 48hz 16 bit. I put that on my timeline edit away render and every thing is fine. But sometimes if I have to adjust my audio and lengthen it in the timeline, when I re-render, the in point of my audio is off. It only happens when I lengthen a clip, not shorten it. What gives?

The fix is just to re-edit my audio from the source back into my timeline. But that is such a hassle especially when keyframes, filters and such are involved.

Macbook Pro 17
10.6.2
2.6 ghz
4 gigs ram
GeForce 8600 GT 512 mb
Caldigit HDOne Raid 5
QT 7.6.3 / QT 10.0
FCS, CS4 Production



Return to posts index

Nick Meyers
Re: Strange Audio Behavior
on Nov 27, 2011 at 1:42:09 am

sometimes audio renders go haywire in FCP, and render the wrong part of the file.
a fix is to delete your audi renders either manually, by trashing their folder,
or via the Render Manager Tool (Tools Menu)

still, you may have to render the audio again, and if it keeps happening to you maybe you should trash your preferences.

do you know that if you up your number of RT audio tracks in User Prefs, you wont need to render audio.


nick


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]