FORUMS: list search recent posts

Skipped frames when exporting

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
David Fortin
Skipped frames when exporting
on Sep 15, 2011 at 7:56:50 pm

FCP 7.0.3
OS X 10.6.7
Sequence XDCAM EX 1080 30p (35 Mpbs/VRB)

I have a nest at the end of my program that includes a video on V1, and PNG files on V2 > V5.

When I watch the video (frame by frame) it is constant.
When export to QuickTime, the video skips a frame (or 2 - not sure).

The program is 3:30 long and this happens in the last 10 seconds.
When I just export the end, it still happens, but not in the same place.

I've never had this happen before. The video is a Stock Footage clip that was JPEG format. I converted it to PRO RES to edit.

Has anyone else experienced something like this?
Any suggestions on solving the problem.
I repaired permissions, trashed preferences, shut down and rebooted.

**** I just tried converting the footage to XDCAM HD 1080p.
I replaced the PRO RES version with this one and it seems to work.
*****

Still wondering if anyone else has ever seen this.

Thanks,

David


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: Skipped frames when exporting
on Sep 15, 2011 at 8:25:55 pm

Nested sequences have never performed as advertised in FCP. If you can undo the nesting, I bet you'll be a lot better off. Delete the nested sequence from the main sequence, copy the contents of the nested sequence, and paste it into the main sequence.

Dave LaRonde
Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]