FORUMS: list search recent posts

Audio out of sync on FCP 7 export of 1080 HD footage?

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Thomas Borden
Audio out of sync on FCP 7 export of 1080 HD footage?
on Sep 15, 2011 at 4:09:15 am

I am trying to export a sequence out of FCP 7.0 and the audio keeps going out of sync. The sequence plays fine in FCP but when I export it - either as reference QT file or self-contained QT file - the audio goes out of sync, right from the beginning of the sequence. The footage was originally shot on a Kodak Zi8 camera, in the 1080p mode. I then converted it into a QT file in Compressor, with the Apple ProRes 422 HQ setting with the frame rate changed to 29.97 and audio pass-through. That file looks perfectly good in FCP and the audio is in sync through the entire 28 minutes of footage. And again, the sequence looks fine in FCP with clean synced audio. It is only when I export the sequence out that the audio immediately goes out of sync in the resulting QuickTime file. Any suggestions?


Return to posts index

Areful Eeslam
Re: Audio out of sync on FCP 7 export of 1080 HD footage?
on Sep 15, 2011 at 6:12:09 am

Try creating a new sequence; copy your original timeline & paste into new one, render if necessary then export. If that doesn't work you can try creating new project & sequence and copy-paste your original timeline and export.

Best of luck...


Return to posts index

Thomas Borden
Re: Audio out of sync on FCP 7 export of 1080 HD footage?
on Sep 15, 2011 at 5:26:35 pm

i tried all that and nothing worked. but i did get it work. there was an audio clip at the beginning of the sequence that i had copied and pasted, to get some more nat sound under the opening credits. i removed that audio clip, rerendered everything and it is now fine. not sure why, but it works.


Return to posts index


Areful Eeslam
Re: Audio out of sync on FCP 7 export of 1080 HD footage?
on Sep 17, 2011 at 6:32:17 am

sometimes it happens, the audio was disturbing the project thats all.


Return to posts index

Andrew Garrison
Re: Audio out of sync on FCP 7 export of 1080 HD footage?
on Oct 3, 2011 at 2:58:33 am

I am having the same issue, but it starts about 49 minutes into a very complicated 65 minute piece. Is there any way to identify the offending piece of audio?

Thanks.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]