FORUMS: list search recent posts

XD CAM Transfer problems

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
carlton hathcoat
XD CAM Transfer problems
on Sep 13, 2011 at 4:45:38 am

I am using XDCAM for the first time (Usually use P2) and the Video was shot 1080i60 (50Mb/s). I used the XD Cam Transfer and everything seemed fine, but I have noticed in FCP that the Frame Rate is 29.97, not 59.94. Anyone know what's up? Also, the video has some aliasing? Is there something I can do for that? The footage was shot in Drop Frame.

Thanks!


Return to posts index

Bouke Vahl
Re: XD CAM Transfer problems
on Sep 13, 2011 at 10:31:37 am

Make a study about 'interlace'
(and yes, that will set you back a couple of days before you understood everything. Short story, your material is fine, you are in for a lot of problems unless you catch up with modern technologie. And with that i mean technology that goes back some 80 years.)

Start here:
http://en.wikipedia.org/wiki/Interlaced_video

And don't post any questions before you have read it all.

Bouke

http://www.videotoolshed.com/
smart tools for video pros


Return to posts index

Sam Cole
Re: XD CAM Transfer problems
on Sep 14, 2011 at 12:10:33 am

[carlton hathcoat] "I have noticed in FCP that the Frame Rate is 29.97, not 59.94. "

Bouke is pointing you to a good start but just to help you get there, 59.94 is a number representing 'fields'. There are 2 fields per frame so that equates to . . . yep, you guessed it; 29.97 frames.

Don't get confused with camera's that can shoot 'off speed' eg 60 FRAMES per second.

Sam Cole
On line Mastering Facility
FCP, Avid, Adobe
Sydney, Australia


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]